دکوراسیون, شرح محصولات صنایع دستی, ظروف مسی

کشکول

کشکول مسی

کشکول نمادی است از استواری و پایداری. حسی که درویشان در هنگام استفاده از کشکول دارند را این ظرف به شما منتقل می کند. همان یک رنگی و فروتنی که درویش در میان واژه های خود منتقل می کند را با این ظرف خواهید داشت. همان طور که درویش بی نیاز است، این ظرف زیبا شما را از ظرف هایی که برای زیباتر شدن میز خود باید استفاده کنید، بی نیاز می کند. زیبایی گاه در اوج سادگی به دست می آید. همیشه وسایل پر زرق و برق نمی توانند زیبا باشند. زیبایی زمانی به چشم می آید که روح طراوت در کالبدش دمیده شده باشد. هنگامی که غذا، شیرینی، شکلات یا آجیل را در ظرف کشکول درویشی سرو می کنیم و جلوی مهمان می گذاریم، در واقع درک خود را از هنر به او نشان می دهیم و از طرفی به او می گوییم تو به عنوان مهمان یا یک عضو خانواده، شایسته بهترین ها هستی. در ادامه به بررسی کاربردهای کشکول و معرفی انواع کشکول می پردازیم. با ما همراه باشید تا با ویژگی های این ظرف زیبا آشنا شوید.

کشکول مس و پرداز

از کشکول چه استفاده ای می شود ؟

کشکول کالایی است که از آن می توان در کاربردهای زیادی استفاده کرد. یکی از کاربردهای کشکول استفاده از آن به عنوان ظروف پذیرایی است. شما می توانید در مراسم مهمانی از کشکول برای ریختن آجیل یا شکلات استفاده کنید. کشکول تزیینی به قدری زیباست که می توان از آن به صورت دکوری هم استفاده کرد.

همچنین ظروف کشکولی که دهانه بازتری داشته باشند به عنوان میوه خوری و ظروفی که دهانه‌ آن ها کوچکتر است به عنوان ظروف شیرینی خوری مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع کشکول

ظروف کشکول نیز مانند سایر ظروف تزیینی با شکل ها و جنس های مختلفی تولید می شوند تا پاسخگوی سلیقه های متفاوت باشند. انواع کشکول شامل کشکول المای تراش، خاتم کاری شده، پرداز، قلم زنی، فیروزه کوبی و چکشی می باشند که همگی جزء ظروف زیبای صنایع دستی ایرانی هستند. برای مشاهده عکس انواع کشکول و اطلاع از قیمت کشکول صفحه خرید آنلاین کشکول را مشاهده کنید.

نان خشکی خواهمت

تااین جهانت سر کنم

جرعه آبی تا که آن را در دهانم تر کنم

جام درویشی همین کشکول خالی است و بس

چند نظر در آن بیانداز

تا که مست این سر کنم

شب که جان را ظلمت دوران به خود آرام کند

من قلندر گردم و تا صبح تو را در بر کنم

شاعر محسن مهر پرور

دراویش از کشکول چه استفاده ای می کردند؟

دراویش این ظرف را بر دوش می انداختند و همین ظور که در بازار و محلات می گشتند،مردم چیزهایی به آن ها کمک می کردند. در پایان روز چیزهای مختلفی از سکه و خوردنی و …. در کشکول پیدا می شد . از این جهت هم کتابهایی را که در گذشته مطالب مختلف در آن نوشته می شد و موضاعات آن یکسان نبود کشکول می گفتند . مانند کتاب کشکول شیخ بهایی.

درواویش معمولا لباسی سفید می پوشیدند و کلاهی برسر می گذاشتند . به همراه خود نیز معمولا تبرزین و کشکول حمل می کردند و از تعلقات دنیوی فقط همین وسایل را داشتند . آن ها به تجملات دنیا بی اهمیت بودند . گروهی همیشه در سفر بودند و در هرشهری به خانقاه آن شهر می رفتند و چند روزی استراحت می کردند و دوباره به راه خود ادامه می دادند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *