مس به دلیل خاصیت شکلپذیری و چکشخوار بودن از قدیم برای ساخت ظروف استفاده میشد. حرارت در ظروف مسی بهخوبی پخش میشود و این موضوع باعث خوشمزهتر شدن و به اصطلاح جا افتادن غذا میشود.
امروزه دانشمندان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که یون مس در تنظیم و تقویت کارکرد سیستم ایمنی بدن، تعادل هورمونهای بدن و مهار افسردگی موثر است. یون مس از طریق ظروف مسی وارد بدن میشود. شاید یکی از دلایل استفاده ایرانیان از ظروف مسی (به طور همه جانبه) همین خواص آن بوده است. امروزه طبق گزارشات منتشر شده، رویکرد مردم کشورهای جهان اول به ظروف مسی روزبهروز بیشتر شده است. تمام باکتریها طی چهار ساعت اولی که غذا در ظروف مسی میماند از بین میروند و به نوعی مس سبب ضدعفونی غذاها میشود. طعم غذا یا مربای تهیه شده در ظرف مسی بنا به اذعان همگان، مطبوعتر و لذیذتر است. درست است که ظروف چینی و پیرکس بیضرر هستند؛ اما هیچ فایدهای هم ندارد.ماهیتابه های مسی دارای قطر دهان از 20 تا 30 سانت می باشد.